Kuchnia wilanowska czasów Stanisława Kostki Potockiego

Ostatnia aktualizacja: 11.03.2025 11:39
O kuchni wilanowskiej czasów Stanisława Kostki Potockiego, autora "Podróży do Ciemnogrodu", historyka sztuki na koniec projektu badawczego opowiedział w Dwójce prof. Jarosław Dumanowski, historyk kuchni i człowiek wielu talentów nie mniejszych niż w przypadku bohatera.
W Dwójce rozmawialiśmy o kuchni wilanowskiej czasów Stanisława Kostki Potockiego
W Dwójce rozmawialiśmy o kuchni wilanowskiej czasów Stanisława Kostki PotockiegoFoto: Shutterstock/drezden

Posłuchaj
27:43 _PR2 (mp3) 2025_03_09-13-29-43.mp3 Kuchnia wilanowska czasów Stanisława Kostki Potockiego (Droga przez mąkę/Dwójka)

 

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 9.03.2025

Godz. emisji: 13.30

dz

Czytaj także

Polka może zdobyć Kulinarnego Oscara. Za co świat kocha naszą kuchnię?

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2025 16:45
- Jeżeli przełożymy naszą polską kuchnię na nowoczesny język wizualny, to okaże się, ze mamy super produkt - mówi w Programie 1 Polskiego Radia dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek, ambasadorka polskiej kuchni w świecie, badaczka kultury kulinarnej i kierowniczka Food studies na Uniwersytecie SWPS. Czy jej książka zdobędzie Kulinarnego Oscara?
rozwiń zwiń