Po posiłku zjedz i talerz - To są opakowania, które są wykonane w 100% z otrębów pszennych – wyjaśnia Natalia Kretowicz, gość "Czwartego Wymiaru" projektantka i entuzjastka dobrej kuchni. Zobacz więcej na temat: ekologia POLSKA obiad warzywa kawa
Deser z szampanem Jesteśmyl z wizytą we francuskiej Szampanii. Będąc w regionie nie sposób nie spróbować trunku, z którego słynie kraina. A on świetnie smakuje w towarzystwie słodyczy. Zobacz więcej na temat: boks owoce pieczeń Szampania
15 lutego - Wtorek w Zimie z radiową Jedynką Zapraszamy... Zobacz więcej na temat: sushi Andrzej Kołodyński
Zapraszamy do Trójki - popołudnie 20 stycznia 2011 Mimo rozporządzenia Ministra Zdrowia wiele placówek służby zdrowia nadal wyznacza terminy zapisów do lekarza specjalisty. I kolejki rosną.... Zobacz więcej na temat: Grecja kryzys kuchnia francuska służba zdrowia Tunezja
Beatyfikacja: co my z nią zrobimy? Czy nie zmarnowaliśmy czasu po śmierci Karola Wojtyły? - pyta gość "Sygnałów Dnia" Tomasz Królak, wiceszef KAI. Zobacz więcej na temat: Benedykt XVI Jan Paweł II Karol Wojtyła papież religia
Kulisy balu Mistrzów Sportu Po raz drogi w historii imprezy bal odbył się w warszawskim hotelu Hilton. Zobacz więcej na temat: Adam Małysz hotel jajecznica papryka przystawki
Jazzowe podsumowanie roku W audycji "Czas na jazz" Tomasz Tłuczkiewicz przedstawi najważniejsze płyty mijającego roku Zobacz więcej na temat: Herbie Hancock chopin POLSKA mazurek Sting
Odrobina lata na świąteczny deser Wiele radości gościom, którzy nas odwiedzą w dni świąteczne sprawi pyszne słodkie zakończenie obiadu - owoce nadziewane serkiem mascarpone. Zobacz więcej na temat: biszkopt obiad owoce sernik święta
Święta po francusku W Prowansji święta obchodzone są zupełnie inaczej niż w innych częściach Francji. Podczas wieczerzy wigilijnej na stół podaje się ryby w truflach lub dzika w oliwkach i czerwonym winie znad Rodanu. Zobacz więcej na temat: Boże Narodzenie Francja Prowansja wątróbka
Rogaliki nie tylko na śniadanie Rogaliki nadziewane serem z bakaliami można podać jako deser, ale i jako dodatek do śniadania. Można je też podjadać między posiłkami. Nadają się do tego doskonale. Zobacz więcej na temat: ciasto francuskie kulinaria przyprawy rogaliki śniadanie
Pasikonik na „Łące pomysłów” Na warsztatach organizowanych w warszawskiej klubokawiarni Pasikonik będzie można nauczyć się m. in. robić maski z masy solnej, ozdoby z filcu i islandzki deser. Zobacz więcej na temat: warsztaty podróże Justyna Dżbik Warszawa
Pasikonik na "Łące pomysłów" Na warsztatach organizowanych w warszawskiej klubokawiarni Pasikonik będzie można nauczyć się m. in. robić maski z masy solnej, ozdoby z filcu i islandzki deser. Zobacz więcej na temat: warsztaty podróże Justyna Dżbik Warszawa
Norweska awangarda w Polskim Radio Joanna Grotkowska zaprasza na retransmisję listopadowego koncertu Orkiestry Symfonicznej z Trondheim w Studio Koncertowym im. Witodla Lutosławskiego. Zobacz więcej na temat: POLSKA
Zapraszamy do Trójki - popołudnie 9 grudnia 2010 Będziemy rozmawiać o tym, jak Polacy widzą duchownych. Co ciekawe największe zaufanie mają do Papieża, najmniejsze do proboszcza z parafii. Zobacz więcej na temat: duchowieństwo papież
Polska kuchnia się sprzedaje – Kuchnia myśliwska albo przyrządzanie mięs, to jest w polskiej kuchni szalenie interesujące – powiedział André L. Cointreau, właściciel słynnej Akademii Kulinarnej „Le Cordon Bleu”. Zobacz więcej na temat: kulinaria Marek Brzeziński POLSKA gotowanie kuchnia francuska boks KSIĄŻKA
Najbardziej amerykańskie ze świąt Sprawdź kto najwięcej zarabia na Święcie Dziękczynienia, a kto jest z niego najmniej szczęśliwy. Zobacz więcej na temat: Sygnały z Polski USA indyk Stany Zjednoczone ciasta obiad
Munch Munch kontra Indigo Tree Munch Munch, Indigo Tree, The National, Vampire Weekend, Gorillaz i Tortoise... Zobacz więcej na temat: MUZYKA gorillaz Ars Cameralis POLSKA Katowice