Od muzyki do freeskiingu, czyli pozytywne zakręcenie Piątki to w "Poranku OnLine" dni, które brzmią wyjątkowo dobrze ;) Po godz. 8.00 zajrzy do nas nasz szef muzyczny Piotr Wawrowski, by polecić Wam najnowsze płyty, koncerty i nowe utwory na czwórkowej antenie. Zobacz więcej na temat: Czwórka MUZYKA sporty zimowe
4 smaki dyni - królowej jesieni Jesień to czas na dynię. Polacy po wielu latach docenili jej kulinarne walory, powoli zadomawia się też u nas amerykańskie święto Halloween. Zobacz więcej na temat: Czwórka żywność
Dynia - królowa jesieni. Co z niej ugotować? Ewa Wachowicz, producentka i autorka programów kulinarnych, mówiła w radiowej Jedynce jakie ciekawe dania możemy przyrządzić z dyni i dlaczego akurat to warzywo jest nazywane "królową jesieni". Zobacz więcej na temat: kuchnia polska zupa z dyni
Na Targu Śniadaniowym jedzenie jest podstawą - Na Targu Śniadaniowym można znaleźć wszystko - od świeżego mięsa, przez ręcznie przygotowywane sery, pieczywo, przetwory - mówi Krzysztof Cybruch, współorganizator imprezy. - Przede wszystkim jednak serwujemy śniadania, także na ciepło. Zobacz więcej na temat: Czwórka Warszawa żywność
Odżywcze bogactwo kasz Kasza może być przygotowana na wiele sposobów i jest bardzo dobrym źródłem składników odżywczych dla naszego organizmu. Zobacz więcej na temat: diety zdrowie
Zamiast pieniędzy daj dziecku kanapki 60 procent polskich uczniów nie je śniadania przed wyjściem do szkoły. Część z nich nie zabiera ze sobą kanapek i między lekcjami korzysta tylko z tego, co oferują szkolne sklepiki. Zobacz więcej na temat: Czwórka Justyna Dżbik śniadanie zdrowie żywność
Frytki na fitnessie Kto nie lubi frytek? Trudno znaleźć taką osobę. I będzie chyba jeszcze trudniej, bo na rynku pojawiły się frytkownice, które smażą i pieką BEZ oleju. Zobacz więcej na temat: Czwórka fitness
Mariachi, tequila i piękne kobiety z Guadalajary - Guadalajara to drugie co do wielkości miasto w Meksyku, które łączy w sobie wszystko i jest kolebką tradycji, kultury i kuchni - mówi Wojciech Łopatkiewicz z Ambasady Meksyku w Polsce. Zobacz więcej na temat: Czwórka Meksyk podróże Podróże z Czwórką
Ze srebrnego ekranu prosto na Twój talerz - Gdy oglądam film oczekuję scen kulinarnych - mówi Paulina Wnuk, autorka bloga kulinarnego i książki "Kuchnia filmowa". - Siedzę z ołówkiem i zapisuję wszystkie elementy kulinarne, by później jak najlepiej odtworzyć danie we własnej kuchni. Zobacz więcej na temat: FILM Czwórka
Najlepsze gadżety na domówkę Są niewielkie, zmieszczą się w każdej kuchni i dostarcza mnóstwo radości - nam i naszym znajomym, którzy właśnie wpadli na domówkę. Testujemy przyrządy do robienia popcornu oraz waty cukrowej. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kuba Marcinowicz technologie
Jak smakuje kino od kuchni? W "Stacji Kultura" czeka nas wielka uczta. Ugotujemy niebieską zupę Bridget Jones. Podamy legendarne cheeseburgery z "Pulp Fiction" i upieczemy cytrynowe ciastka Sansy z „Gry o tron”. Niemożliwe??? Wręcz przeciwnie. My już znamy wszystkie przepisy! Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie hobby KSIĄŻKA
Niebezpieczna przyjemność jedzenia słodyczy - Wszyscy rodzimy się z upodobaniem do smaku słodkiego. Noworodki potrafią rozróżnić intensywność tego smaku – mówi Dr inż. Ewa Lange z SGGW. Zobacz więcej na temat: Czwórka NAUKA zdrowie
Nadwaga - plaga wśród dzieci i młodzieży Coraz większa liczba młodych Polaków ma problem z nadwagą. Nadmierna masa ciała częściej występuje u chłopców, jedynaków i wśród dzieci z dużych miast - alarmują eksperci. Zobacz więcej na temat: Czwórka zdrowie żywność
Napiwki? Tak, ale bez przymusu Dawać czy nie dawać - oto jest pytanie! Bo dla niektórych napiwek to zwykła jałmużna, a dla innych powód, by pewnych klientów traktować lepiej, a innych w ogóle nie zauważać. Zobacz więcej na temat: Czwórka
Baton musli - handmade Batony zbożowe to idealna propozycja na drugie śniadanie albo podwieczorek. Jednak te dostępne w sklepach nie wzbudziły naszego zachwytu, dlatego przekąskę postanowiliśmy zrobić sami. Zobacz więcej na temat: Czwórka przepisy kulinarne śniadanie
Inteligentny talerz powie nam, co jemy Julian Caraulani zaprojektował talerz Smart Plate, który zważy znajdujący się na nim posiłek, do tego powie nam ile jest w nim kalorii i związków odżywczych. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kuba Marcinowicz technologie
"Meksyk to zupełnie inna planeta" - Poznawanie Ameryki Łacińskiej zaczęłam od Meksyku i zakochałam się bez pamięci – mówi Sylwia Mróz, dziennikarka Polskiego Radia. Zobacz więcej na temat: Czwórka Meksyk podróże Podróże z Czwórką
Drugie śniadanie na miarę naszych potrzeb Śniadanie to podstawa udanego dnia. Jak przyrządzić je na miarę naszych potrzeb? Zobacz więcej na temat: Czwórka Justyna Dżbik kuchnia wegetariańska przepisy kulinarne