Belgrad - fuzja kultur i smaków Chorwacja, czy Czarnogóra, to od kilku lat częste kierunki wakacyjnych wojaży Polaków. Serbia jednak wciąż, spośród krajów byłej Jugosławii, pozostaje dla nas miejscem nieodkrytym. Zobacz więcej na temat: Belgrad Czwórka podróże Podróże z Czwórką Serbia
Mężczyźni gotują impulsywnie, kobiety są dokładne Czy płeć ma wpływ na podejście do gotowania i kto tak naprawdę rządzi dziś w kuchni - odpowiada szef kuchni i pasjonat gotowania Tomasz Woźniak. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie psychologia
Kobieta kontra mężczyzna w kuchni O obiadowej porze będziemy rozmawiać o jedzeniu. W atmosferę pełną aromatów i smaków wprowadzi nas Laura Osęka, która o gotowaniu wie (prawie) wszystko. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie
Dżem dobry i marchewkowy W wakacyjnym cyklu kulinarnym nasz reporter testuje Wasze przepisy. Tym razem przyszła pora na dżem marchewkowy. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Justyna Dżbik kuchnia włoska
Talerze to teraz nośniki Na smak potraw wpływają produkty, przyprawy, sposób gotowania. Nie bez znaczenia jest tu "ręka" szefa kuchni i jak się okazuje talerz, nośnik, na którym danie będzie podane. Zobacz więcej na temat: Czwórka
Dżem dobry, bo marchewkowy. Przepisy słuchaczy W czwartkowym poranku sprawdzimy jak się robi i jak smakuje dżem... z marchewek, bo zdaniem UE marchewka to owoc. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby Justyna Dżbik
Albania - kraj niezwykłych przysmaków Albania to kraj, który turyści dopiero odkrywają. Podobnie z tamtejszą kuchnią. Niewielu zna bowiem smak byrka, niezwykle popularnego ciasta, nadziewanego mięsem, szpinakiem, bądź serem. Zobacz więcej na temat: Albania Czwórka podróże Podróże z Czwórką wakacje wakacje 2013
Liverpool - światowa stolica popu The Beatles, FC Liverpool i plaże. W naszym cyklu podróżniczym zabieramy Was na wycieczkę do światowej stolicy popu. Zobacz więcej na temat: Czwórka podróże Podróże z Czwórką Wielka Brytania
Dzięki rachunkom Jagiellonów można gotować jak w średniowieczu Małgorzata Krasna-Korycińska dużo czasu spędza w kuchni, bada zwyczaje kulinarne z dawnych lat. Zaczęła od wczesnego średniowiecza. Zobacz więcej na temat: Czwórka średniowiecze
Na wakacjach all inclusive możesz przytyć nawet 3 kilo Wakacje all inclusive i urlop nad morzem to najwięksi wrogowie szczupłej sylwetki. Co latem jeść, żeby nie przytyć - radzi dietetyczka, Magda Ochnio. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety zdrowie
Polskie smaki z europejskim certyfikatem Smakowicie zapowiada się poniedziałkowy lunch, podczas którego zaserwujemy Wam polskie produkty regionalne chronione prawem Unii Europejskiej. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia polska Unia Europejska żywność
Festiwal błota, czosnku i malowania krów Plenerowe imprezy masowe nie ograniczają się tylko do koncertów. Na całym świecie odbywają się przeróżne festiwale dedykowane oryginalnym aktywnościom - taplaniu się w błocie, degustacji czosnku albo malowaniu krów. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby
Owsianka doda ci skrzydeł Poprawia pamięć, polepsza koncentrację, przyspiesza przyswajanie wiedzy, daje energię na cały dzień i pysznie smakuje. U nas owsianka w dwóch wersjach: słodkiej i słonej. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety Justyna Dżbik kuchnia wegetariańska zdrowie
Zakwas - początek dobrego chleba Przestaje smakować nam chleb ze sklepu, to pierwsze oznaki tego, że najwyższy czas upiec własne pieczywo. Zobacz więcej na temat: Czwórka śniadanie zdrowie
Wakacyjne gadżety 2013 Masz problem z wilczym apetytem, nie możesz oderwać się od telefonu? Schowaj swoje nałogi w sejfie i ćwicz silną wolę. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kuba Marcinowicz technologie
Meksyk w Meksyku i pyszne guacamole W Stanach Zjednoczonych sprzedaje się więcej meksykańskiej salsy niż ketchupu, w Polsce też smaki Meksyku cieszą się dużym powodzeniem, ale tylko u nas Agnieszka Kręglicka radzi jak zrobić perfekcyjne guacamole. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia meksykańska Meksyk podróże Podróże z Czwórką
Robimy chłodnik Na Bałkanach tarator, w Hiszpanii gazpacho, u nas chłodnik litewski. Zupy podawane na zimno to najlepsze danie na gorące dni. Zobacz więcej na temat: chłodnik Czwórka przepisy kulinarne zupy
Jedzenie - jego wygląd ma znaczenie W Ćmielowie trwają warsztaty Art Food. Studenci ze School of Form i Royal College of Art uczą się projektowania i samodzielnie wykonują naczynia, które po zakończeniu projektu będzie można oglądać na wystawach w Polsce i Wielkiej Brytanii. Zobacz więcej na temat: Czwórka