Aïoli najlepiej smakuje w Nicei Mówią, że to "czosnkowy majonez", co jednak nie oddaje w pełni smaku aïoli. Jak zrobić ten francuski sos, radzi Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia francuska podróże Podróże z Czwórką
Ugotuj coś z dobrej literatury Bogusław Deptuła nie wierzy w to, że nie umiemy gotować. Swoim zbiorem felietonów "Literatura od kuchni" ma nadzieję zachęcić i do czytania, i do gotowania. Zobacz więcej na temat: Czwórka literatura
Schab z bakaliami w sosie z żurawiny i wina Odrobina słodyczy z rodzynek i orzechów oraz kieliszek wina potrafią odmienić dobrze znany schab, bo schab to nie tylko tradycyjny schabowy. Zobacz więcej na temat: gotowanie owoce pieczeń przyprawy wątróbka
Lunch i warsztaty kulinarne z Jonathanem Phangiem Konkurs zakończony. Zobacz więcej na temat: Czwórka konkurs lunch
Odkrywamy hit sezonu! W tym roku wakacyjnym hitem może być laptop z wbudowana kuchenką indukcyjną. Z zewnątrz wygląda jak laptop o dosyć nietypowym wzornictwie. Prawdziwa niespodzianka czeka na nas po podniesieniu pokrywy. Zobacz więcej na temat: Czwórka technika
Gościnność w różnych częściach świata Jak się gościmy w różnych częściach świata. Kto zaprosi nas do domu, a kto zaproponuje spotkanie w knajpie? O tradycjach i gościnności porozmawiamy w niedzielnym Bed & Breakfast". Zobacz więcej na temat: Czwórka KULTURA tradycja
Małgorzata Raducha Naczelna mistrzyni kulinarna w redakcji! Zobacz więcej na temat: Jacek Fedorowicz mieszkanie piecza Rumunia
Polska od kuchni My, Polacy pokochaliśmy gotowanie i coraz większą wagę przywiązujemy do tego, co jemy. Slow food, good food, street food - obco brzmiące nazwy wpisały się już w nasz język. My sprawdzimy o co w tym kulinarnym zamieszaniu chodzi. Zobacz więcej na temat: Czwórka zdrowie
Rozwiązanie problemu głodu na świecie? Prażona szarańcza, tłuste, białe larwy mącznika, moli woskowych? A może skorpiony, bądź pająki? To przysmaki, które, zdaniem naukowców, mogą ocalić wiele ludzkich istnień. Zobacz więcej na temat: Czwórka
Makłowicz: Chorwacja skupia w sobie to, co w Europie najlepsze Od kilku lat Robert Makłowicz dzieli swój czas pomiędzy Polskę a Chorwację. Ten znany dziennikarz, pisarz, podróżnik i krytyk kulinarny ma dom w niewielkiej wiosce w Dalmacji i spędza tam kilka miesięcy w roku. Zobacz więcej na temat: Chorwacja
Jedzenie jest w modzie i filmie! W ostatnim czasie zaczynamy bardziej interesować się tym, co jemy. Stawiamy na ekologiczne i lokalne produkty. Nic dziwnego, że kulinariami zainteresowali się też organizatorzy Planet+ Doc Film Festival. Zobacz więcej na temat: Czwórka FILM
Grilluj bez dymu W tym roku pogoda postanowiła zagrać na nosie tym, którzy chcieli długi majowy weekend spędzić w plenerze. Deszcz, wiatr, gdzieniegdzie grad i ziąb skutecznie zniechęciły do wypoczynku na zielonej trawce. Ale nie do grillowania czyli ulubionej rozrywki statystycznego Polaka. Zobacz więcej na temat: Czwórka grill
"Czarna eminencja" - włoska kawa stawia na nogi Włosi nie wyobrażają sobie życia bez kawy - mocnej, aromatycznej, pobudzającej. Warto zapoznać się z włoską kulturą picia tego napoju, by w Rzymie zachowywać się jak rodowici Rzymianie, a w słonecznej Italii, jak prawdziwi Włosi. Zobacz więcej na temat: Czwórka kawa
Jaja w wielkim świecie Jajko sadzone, na miękko, na twardo, w koszulce i bez. Marmurkowe, herbaciane, kiszone i sfermentowane. Wydawałoby się, że to jeden z najmniej finezyjnych kulinarnych składników. Tymczasem jajo nie jedno ma oblicze oraz nie jeden smak. Zobacz więcej na temat: Czwórka Wielkanoc
Ania Starmach: łatwo zepsuć jajko na twardo Nie każdy lubi kulinarne wyzwania. Ania Starmach pokazuje, że mogą one być wspaniałą zabawą, a wszystkie potrawy na wielkanocny stół można przygotować w zaledwie 10 godzin. Zobacz więcej na temat: Czwórka
Wojciech Modest Amaro - kulinarna gwiazda Studio "Czterech pór roku" odwiedzi właściciel pierwszej polskiej restauracji, która otrzymała gwiazdkę Michelin - Atelier Amaro. Zobacz więcej na temat: zdrowie
Kulinaria kryminalne Zygmunt Miłoszewski, autor obsypanej nagrodami i zekranizowanej powieści kryminalnej "Uwikłanie", napisał też kilka innych kryminałów, jak choćby "Ziarno prawdy". W książkach tych wiele miejsca poświęca… jedzeniu. O tym, co jadają bohaterowie jego kryminałów opowiada Anna Król. Zobacz więcej na temat: literatura literatura polska Łukasz Modelski
Risotto to kulinarne dzieło sztuki Na fali popularności kulinarnych talent-show coraz więcej Polaków deklaruje, że zna się na gotowaniu. Czy rzeczywiście wzrosła nasza kulinarna świadomość i czy mamy zadatki na dobrych kucharzy jest - opowiada Kurt Scheller, jeden z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni w Polsce. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie kuchnia włoska risotto