Kulinarne vlogi powstają z pasji W internecie kulinarne vlogi zdobywają coraz większą popularność. Świadczy o tym, między innymi rosnąca ilość ich subskrybentów. Zobacz więcej na temat: Czwórka internet
Co wpływa na nasz kulinarny gust? Jak Odczuwamy smaki? Czy smak da się ukształtować? Sprawdzimy to już w piątek 29 sierpnia. Zobacz więcej na temat: Czwórka Krzysztof Grzybowski
Kuchnia polska, czyli co w garnkach skwierczy Po fascynacji egzotyką, sushi i kuchnia fusion Polacy wracają do korzeni, a my sprawdzamy na czym polega sekret swojskiej kuchni polskiej. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia polska
Naczynia z bananów i ryżu? Zrób to sam! - Jadalne naczynia wykonujemy z podstawowych składników. Potrzebne są banany, mąka ryżowa, ziemniaczana, ciepła woda, olej i barwniki naturalne tj. kurkuma, buraki czy kakao - opowiadała w "Lecie z Radiem" Joanna Jurga. Zobacz więcej na temat: design gotowanie Lato z Radiem 2014 Małgorzata Raducha przepisy kulinarne
"Omdlały imam", czyli pyszne i zdrowe danie z bakłażana Tym razem Anna Popek i jej gość mistrz kulinarny Wojciech Sancewicz przygotowali lekkie danie w sam raz na letnie wieczory. Zobacz więcej na temat: Anna Popek warzywa zdrowie gotowanie przepisy kulinarne
Francuski styl i jego "ofiary" Paulina Młynarska i Andrzej Chyra występują w Jedynce w podwójnej roli - czytają w fragmenty książki "Klucz francuski", na której kartach także występują. Zobacz więcej na temat: Andrzej Chyra Francja KSIĄŻKA kuchnia francuska literatura moda Paulina Młynarska
Inna odsłona jedzenia Moda na kulinaria, dobre jedzenie i kuchnię jest już faktem. Jednak, jak udowadnia Kamil Jasieński, czwórkowy reporter, są różne jej odsłony. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kasia Dydo
Kolorowy i bajeczny świat blogów. Czy na pewno? Ogromne pieniądze, drogie gadżety, wycieczki zagraniczne i wiele innych profitów za pisanie krótkich notek oraz robienie sobie zdjęć. Z pozoru życie blogera jawi się, niczym wieczne wakacje, na których się dodatkowo zarabia. Czy w rzeczywistości tak jest? Zobacz więcej na temat: blogosfera internet Krzysztof Grzybowski moda
Kształt makaronu ma wpływ na smak potrawy Makarony mają wiele kształtów i różne zastosowania. Okazuje się, że wybór odpowiednich klusek wpływa na finalny smak całego dania. Zobacz więcej na temat: Czwórka zdrowie żywność
Kubek powie ci, co pijesz Kawa, herbata, cola - dla kubka Vessyl nie ma żadnych tajemnic. Twórca naczynia milczy jak zaklęty, więc może chodzi tutaj o magię? Zobacz więcej na temat: Czwórka Kuba Marcinowicz technologie
Kisz Misz. Zorganizować życie na nowo Kisz Misz to projekt spółdzielni Terra, który ma pomóc kobietom znaleźć w Polsce pracę i zorganizować sobie życie na nowo. Zobacz więcej na temat: Czwórka pomoc
Czereśnie jak baranki. W obrazach dawnych mistrzów jedzenie znaczyło W malarstwie do końca XVIII wieku potrawy pojawiały się niezwykle rzadko. Często natomiast mogliśmy podziwiać nieprzetworzone produkty, których sens daleko jednak wykraczał poza domenę kulinarną. O tym rozmawialiśmy w "Drodze przez mąkę". Zobacz więcej na temat: Łukasz Modelski malarstwo religia
Dorsz - ryba w sam raz dla tych, którzy lubią o siebie dbać - To dość chuda ryba. Ponadto zawiera świetnie przyswajalne białka, które są przy tym bardzo istotne dla naszego organizmu, jak cysteina czy lizyna - mówił w Jedynce Tomasz Kolecki-Majewicz, znawca kuchni i win, technolog żywności i żywienia. Zobacz więcej na temat: Anna Popek gotowanie
Obrazy pełne jedzenia W najbliższej audycji z cyklu "Droga przez mąkę" opowiemy o kulinariach jako motywie malarskim. Zobacz więcej na temat: malarstwo
Foodtrucki - nowa miłość Polaków - Kiedyś to były objazdowe budy z jedzeniem, dziś foodtrucki są nieodłącznym elementem miejskiej kultury - opowiada Anna Maria Żurek, koordynatorka akcji Żarcie Na Kółkach. - Właściciele tych mobilnych kuchni dbają, by jedzenie było zdrowe i smaczne. A ich oferta jest poważną konkurencją dla tradycyjnych restauracji. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia tajska kuchnia wegetariańska moda
Lody nie dla ochłody! Żar leje się z nieba, kawałek cienia jest na wagę złota - tak upalnego lata już dawno w Polsce nie było. Jakie potrawy i które smaki orzeźwią nas najbardziej? Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia japońska kuchnia tajska Mariusz Infulecki MichaÅ MigaÅa wakacje
Smaki i miejsca przedwojennej Warszawy. Minogi i dancingi w Adrii W przedwojennej Warszawie kumulowało się wiele smaków, kultur i narodowości - mówił w radiowej Jedynce Bogusław Buczek, warszawski restaurator. Zobacz więcej na temat: HISTORIA turystyka Warszawa
Karczochy kiedyś gościły na stołach bogaczy Karczoch to ani warzywo, ani pęd, ani bulwa. To kwiatostan. Na południu Europy zaliczany jest do przysmaków. Anna Popek rozmawia o sposobie jego przygotowania. Zobacz więcej na temat: Anna Popek gotowanie kuchnia włoska przepisy kulinarne warzywa