Profil "Miłość od Kichni" obserwuje już ponad 400 tysięcy osób, to prawdziwa skarbnica smakowitych przepisów, głównie skierowanych do miłośników mięsnych dań. Jak sami przyznają, ich kuchnia to połączenie tradycyjnych polskich smaków z odrobiną eksperymentów.
20:37 CZWORKA Popołudniówa 2025_02_13-15-18-26.mp3 Dominik Cichoński i Zuzanna Jagodzińska - z miłość od kuchni rozmowa o gotowaniu (Popołudniówa/Czwórka)
- Miłość do gotowania wyszła od Dominika, on mnie w to wciągnął, zaraził mnie swoją pasją - mówi Zuzanna. -Dzisiaj razem "bałaganimy", razem sprzątamy. Jest to dla nas sposób, żeby spędzać wspólnie czas - dodaje. Para podkreśla, że gotowanie to nie tylko sposób na wspólne spędzanie czasu, ale także na pogłębianie relacji.
Podział obowiązków
W ich kuchni panuje jasny podział zadań. - Ja kroję cebulę i niedoskonałości z mięs - śmieje się Zuzanna. - Oprócz tego zajmuję się robieniem "słodkości". Dominik zajmuje się mięsem - dodaje.
Zobacz też:
- Nasz profil jest skierowany dla mięsożernych odbiorców - mówi Dominik. - Przepisy Zuzy są bardziej serowe, z kremowymi sosami. Często są to przepisy z makaronem – dodaje. Para lubi eksperymentować, zmieniając po swojemu tradycyjne przepisy.
Walentynkowe inspiracje
Na Walentynki, Zuzanna i Dominik polecają makaron w serowo-kremowym sosie lub owoce morza. - Krewetki z czosnkiem, chili i masłem na bagietce to mistrzostwo świata - mówi Dominik. Dla tych, którzy wolą słodkości, polecają lava cake. – To płynne ciastko czekoladowe, w środku lana czekolada, do tego lody waniliowe i maliny – zachęca Zuza.
Zuzanna i Dominik udowadniają, że gotowanie to nie tylko sposób na smaczne posiłki, ale także na budowanie relacji. Na Walentynki polecają proste, ale efektowne dania, które z pewnością zachwycą drugą połówkę. - Smacznych Walentynek - życzą goście Czwórki.
***
Tytuł audycji: Popołudniówa
Prowadzący: Kamil Jasieński
Goście: Dominik Cichoński i Zuzanna Jagodzińska (IG: @miłoscodkuchni)
Data emisji: 13.02.2025
Godzina emisji: 15.10
gV